Atea TrailÖvik 6km är loppet för dig som vill utmana dig själv med ett riktigt trailopp men inte vill springa fullt så långt. Den korta banan bjuder på fina trailstigar och fantstiska vyer från både Mycklingbergets och Svarttjärnsbergets toppar. Atea TrailÖvik 6km är helt enkelt ett lopp för alla. Banbeskrivning och karta hittar du här nedanför.

> ANMÄLAN

Banbeskrivning Atea TrailÖvik 6km

Efter starten på grusplanen nedanför Skogslöparstugan springer man upp på Älgstråkets elljusspår och följer det i ca 1.5km.

Efter att några lättare backar har passerats viker man av upp på stigen mot Storskrevan. Här väntar en tuff klättring upp genom Stroskrevan som avslutas med trappen upp på Mycklingbergets topp.

Väl uppe på toppen möts du av fina vyer över både Veckefjärden och Själevadsfjärden. När du sen passerat högsta toppen på berget viker man av stigen ner mot Svarttjärn. Via den gamla hoppbacken, gläntan ner mot vattnet, rundar man sen Svarttjärn och börjar klättringen upp på berget bakom Svarttjärn.

Där väntar en stigning, inte riktigt lika tufft som upp på Mycklingberget, men kan kännas en del innan man kommer upp på Svarttjärnsbergets topp.

Några hundra meter bort, vid utsikten över Veckefjärden och Åsberget, svänger banan sen tvärt vänster och härifrån finns det tid att tjäna för den som är duktig på att löpa utför, då en teknisk utförslöpning nu väntar ner tillbaka mot Älgstråket. Väl nere på elljuspåret är det bara att klara vänsterkurvan och sen njuta hela vägen ner mot målområdet.

>> KARTOR