Trail för alla!

Atea TrailÖvik är med sina fyra olika banor en trail-tävling för alla! Och förutom utmaningen så utlovas till alla deltagare, storslagen natur, fantastiska trailstigar och sagolik utsikt över världsarvet Höga Kusten. Atea TrailÖviks terräng och banor har lovordas av motionärer och elit, såsom trail-proffset Andreas Svanebo. Eller för att citera Helena Bergman (fd Jansson), en av världens bästa orienterare, ”det är så här trail-terräng ska vara!”

Datum

Lördagen den 10 september

Arena

Arenan eller Start och Mål är beläget på grusplanen nedanför Skogslöparnas klubbstuga i Själevad. Adressen är Nordhamsvägen 41, 89430 Själevad.

Bansträckning

  • 2 km – för de allra yngsta traillöparna, upp till 10 år.
  • 6 km – ett riktigt traillopp som passar alla!
  • 12 km – ett tufft traillopp för alla som gillar att utmana sig själv.
  • 22 km – för er som söker en extra tuff trailutmaning!

Läs mer om banorna här!

Start

Kl.11:30 Atea TrailÖvik Mini 2 km

Kl.12:00 Atea TrailÖvik 22 km

Kl.12:55 Atea TrailÖvik 6 km

Kl.13:10 Atea TrailÖvik 12 km

Nummerlappar

Nummerlappar hämtas på arenan senast 30min före start.

PM

http://trailovik.se/wp-content/uploads/2022/09/PM-Atea-Trail-A_vik-2022.pdf

Tävlingsregler

Den markerade banan skall följas. Var ärlig mot dig själv och dina medtävlare. Hjälp andra som är i behov av hjälp. Det är upp till varje enskild löpare att hitta runt banan och försäkra sig om hur den går. Vi erbjuder kartor, provlöpningar och markering av banan för att underlätta. Kör hårt och njut av naturen! Snabbare löpare har företräde, långsammare löpare håll åt sidan. Alla löpare visar hänsyn mot varandra! Deltagande sker på egen risk.

Backpris

Finns på 22km och 12km banan i backen upp mot Åsmasten efter drygt 18km respektive 8km löpning. Pris till bäste dam respektive herr löpare. Läs mer om backpriset här.

Resultat

Resultat presenteras på arenan direkt efter din målgång samt på hemsidan strax efter avklarad tävling.

Resultat 2022

Provlöpningar

Provlöpning av Atea Trailövik banorna är möjlig att göra från 1 juli, då kartor på bansträckningarna kommer att finnas i en postlåda vid start/målområdet. 

Covid-19

Vi kan lova att vi tillsammans med er gör vårt yttersta för alla deltagare ska få uppleva ett så smittsäkert evenemang som möjligt.

Säkerhet

OBS! Allt deltagande sker på egen risk. Stora inslag av tekniska partier och vid ett par brantare passager finns varningsskylt och rep att hålla sig i. Vid blött väder kan stenhällar bli mycket hala och dubbade skor rekommenderas starkt. Om olycka sker, stanna, hjälp och invänta nästa löpare! Det kommer att finnas behjälplig personal för enklare skavanker vid kontrollerna samt vid målgång.

Loppet kommer att vara utmärkt med skyltar och band. Tänk dock på att analysera kartan noga innan start ändå. Arrangören kommer inte att ha koll på samtliga deltagare längs banan varvid eftersök inte kommer att göras rutinmässigt.

– Samtliga deltagare kommer att få ett nummer till Tävlingsledning samt påminnas om nödnumret 112 vid akut och allvarligare skada.

Skogslöparna ansvarar ej för förlust eller skada på tillhörigheter och egendom.

Försäkring

Samtliga deltagare bör ha en giltig olycksfallsförsäkring. Tips angående försäkring, se nedan

Folksams motionsloppsförsäkring är anpassad för dig som motionsidrottar. Med den får du anmälningsavgiften tillbaka om du missar lopp eller tävlingar på grund av skada eller sjukdom. Dessutom ingår en olycksfallsförsäkring. Väljer du Motionsloppsförsäkring Stor är du försäkrad även när du tränar inför dina lopp.

  • Anmäl alltid skada till Folksam på telefonnummer 0771-950 950.
  • Om du tecknat Motionsloppsförsäkring via Folksam träder den in i första hand (läs mer om Motionsloppsförsäkring längre ner).
  • Om du är medlem i idrottsförening ansluten till Riksidrottsförbundet träder idrottsföreningens försäkring in i andra hand.

Läs mer om Folksams motionsloppsförsäkring

Arrangör

Skogslöparna, www.skogsloparna.se